A Hang nélkül folytatása egy teljesen új sztorival érkezhet

0
532
A Hang nélkül folytatása egy teljesen új sztorival érkezhet
A Hang nélkül folytatása egy teljesen új sztorival érkezhet

John Krasinski rendezése, a Hang nélkül szinte tökéletes film volt. A kritikusok és a rajongók is imádtak, a stúdió pedig kikövetelte a folytatást. A direktor alapvetően nem akarta folytatni a sztorit, ám most megosztotta velünk, hogy mit tervez a második felvonásra.

A Hang nélkül a 2018-as év egyik igazán kellemes horror meglepetése volt. Egy egészen erőse lábakon álló filmet kaptunk, ami még a műfajba is tudott egy kis újítást hozni. Persze amellett, hogy azért néhány logikátlannak tűnő momentum és klisésnek nevezhető húzás is akadt a játékidő során.

A végeredmény viszont így is világszerte több mint 300 millió dollárt zsebelt be, ráadásául a kritikusok és a rajongók tényleg szerették, amit kaptak.

A stúdió pedig nem hagyhatott szó nélkül egy ilyen közönségsikert, ezért bekérték a folytatást. Krasinski saját bevallása szerint alapvetően nem gondolkozott abban, hogy újabb filmet kell készítenie. Úgy hitte, hogy az első rész pont kerek és egész. Azonban nyilván nem mondott nemet a stúdió felkérésére.

hang nelkul 2
Emily Blunt a Hang nélkül első részében. A folytatásra valószínűleg már nem tér vissza.

Az még kérdés, hogy a rendezést azt ő dirigálja-e, igaz jó esély van rá, hogy a munka ezen részét kiadja a kezéből. A forgatókönyvet viszont mindenképpen ő körmöli, mert hogy az ihlet azért megérkezett.

Ráadásul saját elmondása szerint nem egy tipikus folytatást szeretne, egy kicsit szeretne eltérni a hagyományos megközelítéstől, amivel kapcsolatban így nyilatkozott:

Az elképzelésem elég egyszerű. Most készül a forgatókönyv és támadt egy gondolatom, ami szerintem izgalmas.

A legtöbb folytatás úgy néz ki, hogy visszatér az előző film főhőse vagy gonosza. Adott például a karakter, aki az első részben imádtak, visszahozod és picit új helyzetbe, új világba helyezed.

Viszont nekem pont a fordítottja jutott eszembe. Adott a világ, amibe bárkit bele lehet tenni – mindenki érteni fogja a helyzetet. Úgy döntöttem ismét visszatérek ebbe a világba, mert gazdag és szórakoztató.

Sok más dolgot is szeretnék megmutatni és kíváncsi vagyok, hogy más szempontból ki miként él ebben a világban.

Az elképzelés tényleg nem tűnik ördögtől valónak. Így aztán jó eséllyel Emily Blunt sem tér vissza, pedig rájöttek miként is lehet elbánni a lényekkel. Ehelyett egy új világ, egy más szemszög tárulhat elénk, ami talán annyira izgalmas tud lenni a valóban jól ismert és többnyire azért kiszámíthatatlan világban.

A forgatások szépen lassan megkezdődhetnek, hiszen a stúdió azt ígérte, hogy 2020. május 15-én már bemutatják a Hang nélkül 2. részét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here