Godzilla II – A szörnyek királya (2019)

0
1242

2019-ben ismét lecsapnak az óriásszörnyek a világra. Godzilla visszatér és három másik szörnyűséges fenevaddal kell farkasszemet néznie Michael Dougherty filmjében.

Film adatlap

Godzilla II – A szörnyek királya

 • Magyar cím: Godzilla II – A szörnyek királya
 • Eredeti cím: Godzilla: King of the Monsters
 • Műfaj: Akció, Kaland, Fantasy
 • Szereplők: Millie Bobby Brown, Vera Farmiga, Charles Dance, Bradley Whitford, Sally Hawkins, Kyle Chandler, David Strathairn, Ziyi Zhang, Thomas Middleditch, O’Shea Jackson Jr., Aisha Hinds, Anthony Ramos, CCH Pounder, Ken Watanabe, Elizabeth Ludlow
 • Rendező: Michael Dougherty
 • Forgatókönyvíró: Michael Dougherty, Zach Shields
 • Amerikai bemutató: 2019. május 31.
 • Magyar premier: 2019. május 30.
 • Filmstúdió: Legendary Entertainment, Wanda Qingdao Studios, Warner Bros.
 • Forgalmazó: InterCom
 • IMDb adatlap: Godzilla: King of the Monsters
 • [ratings]

Tartalom

A rémisztő óriásszörnyekről eddig csak azt hitték, hogy legendák. Godzilla felbukkanása persze bebizonyította, hogy akár valóság is lehet az egész. A háttérben pedig a Monarch Társaság eddig is hősies erőfeszítéseket tett a béke fenntartása érdekében. Amikor azonban Godzilla összetűzésbe kerül Mothrával, Rodannal és a háromfejű King Ghidorah-val, akkor elszabadul a pokol. A szuper-lények egymásnak esnek és ahol ők pusztítanak ott nem sok más marad. Könnyen lehet, hogy az emberiség issza meg ennek az egésznek a levét.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

A Warner Bros. és a Legendary Pictures egy szörnyfilmes univerzumot képzelt el. Annak ellenére is, hogy a Godzilla első része nem 100%-ban váltotta be a rajongók részéről a kitűzött célokat. Azonban elkészült a Kong: Koponya-sziget is, a stúdiók pedig bejelentették, hogy a második Godzilla filmet a két óriás titán összecsapása követheti majd. A Godzilla vs. Kong 2020-ban érkezhet meg a mozikba.

Az eredeti tervek szerint már 2018 nyarán szerették volna bemutatni a filmet, az Űrdongóval egy időben debütálhatott volna a mozikba a film – ami egyébként aztán szintén csúszott egy kicsit. Ezt követően egy 2019 márciusi dátum kezdett körvonalazódni, míg végül 2019 május végére tette a stúdió a premiert.

Úgy tűnt, hogy a folytatást is Gareth Edwards vezényelheti. A rendező azonban 2016 májusában úgy döntött, hogy mégsem vállalja. A helyét Michael Dougherty vehette át a rendezői székben.

A filmben a Stranger Things sztárja Millie Bobby Brown is szerepet kapott. Ez lesz az első mozifilmje a fiatal színésznek. Mondjuk óriási szörnyetegekkel nem először kell farkasszemet néznie.

Max Borenstein forgatókönyvíró azt ígérte, hogy az újabb rész nagyobb és ütősebb lesz, mint a Godzilla első felvonása.

Az újonnan megálmodott szörnyes moziverzum harmadik alkotása a Godzilla – A szörnyek királya. Viszont ennél érdekesebb lehet, hogy ez már a 33. film, amelyben Godzilla feltűnik, persze nyilván a Toho által életre hívott filmeket is figyelembe véve.

Dougherty egy interjúban elárulta, hogy neki Anguirus, MechaGodzilla és Biollante a kedvenc szörnyei a Godzilla-univerzumban. Közülük úgy tudni egyelőre egyik sem teszi tiszteletét a vásznon. Habár egyes pletykák szerint Angurius lehet, mégis feltűnik a végeredményben. Bár ezt sem a készítők, sem a stúdió nem erősített meg eddig.

King Ghidorah elképesztő méretekkel bíró szörnyeteg lesz. Majd 160 méteres fenevadról van szó, amekkora még nem tűnt fel a vásznon. Ezzel a mérettel bőven túl tesz Godzillán is, aki körülbelül 110 méteres.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here