A hideg kiráz a Ghostland: A rettegés háza új előzetesétől

0
608
Jelenetfotó a Ghostland: A rettegés háza új előzeteséből.
Jelenetfotó a Ghostland: A rettegés háza új előzeteséből.

A szellemházas történeteknek se szeri, se száma. A minőség persze sokszor emiatt erősen kérdőjeles és újat mutatni is nehéz. A Gohstland – A rettegés háza előzetes azonban mégis könnyűszerrel hozza a frászt az emberre.

Kezdjük ott, hogy a horrorrajongók akár több okból is felkaphatják a fejüket a Ghostland – A rettegés háza kapcsán. Egyrészt a rendezés és a forgatókönyv is Pascal Laugier nevéhez köthető. A francia születésű úriember, hazája újhullámos horrorfilmjeinek jeles képviselője. Tulajdonképpen már 2004-ben a Saint Ange című produkcióval felhívta magára a figyelmet, az i-re viszont négy évvel később, a Mártírok címet viselő horrorral tette fel a pontot. Kíméletlen és egy csapásra nagy kedvenc lett az alkotás a zsáneren belül.

A tényekhez mondjuk hozzátartozik, hogy az ezt követő, már egyébként erősen amerikai hátszéllel bíró A magas ember nem ütött akkorát, Jessica Biel ide vagy oda. Viszont az is tény, hogy azért Laugierre érdemes lehet odafigyelni, ha az ember szereti a borzongató darabokat.

A Ghostland majdhogynem hat éves szünet után igyekszik majd sikolyt kicsalni a nézőből, ami annak ellenére, hogy hirtelen egy újabb szellemházas sztorinak tűnik, talán mégis képes lesz erre.

Jelenetfotó a Ghostland-ből.
Jelenetfotó a Ghostland-ből.

A történet szerint egy elhagyatott vidéki házban járunk, ahol egy kétgyermekes édesanya kerül komoly pácba a csemetéivel. Gyilkos betörők rontanak rájuk már az első éjszaka, ám az anya lélekjelenlétének köszönhetően élve megússzák a kalandot. Felnőve azonban az egyik kislány úgy dönt, hogy megírja az átélt borzalmakat, a könyv pedig hatalmas siker lesz. Ő feldolgozta az esetet, húga azonban képtelen túllépni a múlt árnyain, ráadásul még mindig a falak között él édesanyjával. A testvére siet segítségére, visszatér az egykori szörnyűségek helyszínére, ami talán mindennél rosszabb ötletnek bizonyul.

Visszatérve a másik okra, amiért horrorkedvelőként érdemes lehet csekkolni a Ghostland – A rettegés házát: a női főszerepben az a Crystal Reed látható, aki többek között a Teen Wolf – Farkasbőrben című sorozatban is látható volt, de a Skylineban is találkozhattunk vele.

Ghostland: A rettegés háza magyar szinkronos előzetes:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here