Fekete Özvegy (2020)

0
2693

Várni kellett rá, de Scarlett Johansson Marvel-karaktere, Fekete Özvegy csak megkapja önálló filmjét, egy káprázatos kalanddal bővül a filmes univerzum!

Film adatlap

Fekete Özvegy (2020)
Fekete Özvegy (2020) eredeti poszter
 • Magyar cím: Fekete Özvegy
 • Eredeti cím: Black Widow
 • Műfaj: Akció, Sci-Fi, Kaland,
 • Szereplők: Scarlett Johansson, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Rachel Weisz, David Harbour, William Hurt, Ray Winstone, O-T Fagbenle, Violet McGraw, Olivier Richters, Michelle Lee, Ever Anderson, Ione Butler, Nanna Blondell, Yolanda Lynes
 • Rendező: Cate Shortland
 • Író/k és Forgatókönyvíró/k: Jac Schaeffer, Ned Benson, Stan Lee, Don Heck, Don Rico, Eric Pearson
 • Amerikai bemutató: 2020. november 6.
 • Magyar premier: 2020. november 5.
 • Filmstúdió: Marvel Studios, Zak Productions
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: Black Widow
 • [ratings]

Tartalom

Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) nem volt mindig jó. A Bosszúállók tagjaként ismerhetjük, aki a csapat talán legbátrabb tagja, ám Natasha nem mindig volt ilyen. Az orosz kémnő múltja piszkos részleteket rejt, amelyek eddig titokban voltak, ám egy veszélyes csoport most igyekszik lerántani a leplet Natasha Romanoffról. Ráadásul Taskmaster személyében egy könyörtelen és mindenre elszánt bérgyilkos is Fekete Özvegy nyomában jár és eltökélt szándéka, hogy eltiporja hősünket. Natasha nincs könnyű helyzetben, kénytelen olyan emberekkel szövetkezni, akik a sötét múlt részesei és akikkel már minden köteléket felszámolt.

Képek

Előzetesek

Fekete Özvegy (2020) - magyar szinkronos spot #1

Fekete Özvegy (2020) - magyar szinkronos előzetes #1

Hírek és érdekességek

A film a Marvel Filmes Univerzumának idővonalán az Amerika Kapitány: Polgárháború történései után játszódik.

Talán nem számoltuk, de Scarlett Johansson már nyolcadik alkalommal alakítja Natasha Romanoff-ot, alias Fekete Özvegyet! A karakter még 10 évvel ezelőtt, a Vasember 2. részében mutatkozhatott be a Marvel Filmes Univerzumában, azóta pedig több filmben is láthattuk. Érdekesség azonban, hogy ez az első önálló Fekete Özvegy film. Ez a Marvel 25. egészestés filmje.

Yelena Belova karakterére többen is pályáztak, Emma Watson, Saoirse Ronan, Alice Englert, Dar Zuzovsky és Florence Pugh is esélyes volt. A szerepet végül utóbbi színésznő kapta meg.
Scarlett Johansson állítólag 15 millió dollárt kapott a Fekete Özvegy főszerepéért. Ez kifejezetten nagy összeg, hiszen ennyit kapott Chris Evans és Chris Hemsworth a harmadik önálló Marvel-filmjéért.

Érdekesség lehet, hogy a Lionsgate 2004-ben szeretett volna elkészíteni egy Fekete Özvegy filmet. A stúdió akkoriban a jogokat is megvásárolta és David Hayter személyében a rendezőt is megtalálták a projekt élére. A dologból végül azonban nem lett semmi, 2006-ban pedig a jogok visszakerülte a Marvel Studioshoz.

Állítólag egy rövid cameo jelenet erejéig még Vasemberrel is találkozhatunk majd a Fekete Özvegy filmben.

A film forgatásai 2019. május 28-án kezdődtek meg. A stáb akkor Norvégiában forgatott először, majd a Pinewood Stúdióban folytatódtak a munkálatok, de később Georgia államban, New York környékén és Atlantában is forogtak a kamerák, sőt a stáb Budapesten és Marokkóban is dolgozott.

A Fekete Özvegy filmet a Marvel eredeti tervei szerint 2020 májusában mutatták volna be, de a koronavírus-járvány erre a premierre is hatással volt, így végül 2020 novemberére tolták el a bemutatót.

A film rendezését Neil Marshall, a 2019-es Hellboy rendezője is szerette volna levezényelni, ám a Marvel ragaszkodott ahhoz, hogy női rendező dirigálja a filmet, így végül Cate Shortland lett a befutó, a Lore, a Cigánykerék és a Berlin Syndrome rendezője.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here