Dermesztő hajsza (2019)

0
967

Liam Neeson ismét azt teszi, amihez idős kora ellenére a legjobban ért. Akcióba lendül, ez alkalommal fia gyilkosait igyekszik mielőbb likvidálni.

Film adatlap

Dermesztő hajsza (2019)

 • Magyar cím: Dermesztő hajsza
 • Eredeti cím: Cold Pursuit
 • Műfaj: Akció, Krimi, Dráma,
 • Szereplők: Liam Neeson, Laura Dern, Micheál Richardson, Michael Eklund, Bradley Stryker, Wesley MacInnes, Tom Bateman, Domenick Lombardozzi, Nicholas Holmes, Jim Shield, Aleks Paunovic, Glenn Ennis, Benjamin Hollingsworth, John Doman, Emmy Rossum
 • Rendező: Hans Petter Moland
 • Forgatókönyvíró: Frank Baldwin, Kim Fupz Aakeson
 • Amerikai bemutató: 2019. február 8.
 • Magyar premier: 2019. február 21.
 • Filmstúdió: StudioCanal, Mas Films, Paradox Films
 • Forgalmazó: Freeman Film
 • IMDb adatlap: Cold Pursuit
 • [ratings]

Tartalom

Nels (Liam Neeson) rendes állampolgár. A fagyos Colorado-ban dolgozik hókotró-sofőrként. Az élete alapvetően nyugodt és kiszámítható, azonban egy nap minden megváltozik. A fia meghal – úgy tűnik, hogy túladagolta magát, Nels azonban pontosan tudja, hogy a fia sosem tett volna ilyet – biztos benne, hogy a helyi drogbáró keze lehet a dologban.

Nels hiába az Év Polgára díj büszke tulajdonosa, úgy érzi, hogy le kell térnie erről az útról, hogy szörnyű bosszúhadjáratba kezdjen. Eldöntötte, hogy egytől egyig végez a kartell embereivel – az egykori hómunkás pedig válogatott módszerekkel kezdi el lemészárolni a gengsztereket, akiknek köze van a fia halálához.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

A történet akár ismerős is lehet, ami nem is véletlen. 2014-ben készült el Norvégiában Az eltűnés sorrendjében című thriller, ezt dolgozták most fel a tengerentúlon. A rendezést egyébként ugyanúgy Hans Peter Moland vezényelte. Az pedig nem is véletlen, hogy az USA-ban saját változatot szerettek volna készíteni – hazájában ugyanis az eredeti film elég nagy sikert aratott, de világszerte pozitívak az alkotás visszhangjai. Az egyébként nem túl gyakori, hogy a tengerentúli remake-t ugyanaz a rendező készítheti, mint az eredeti filmet. Persze volt már erre példa a világtörténelemben, de tényleg nem gyakran.

Liam Neeson az elmúlt években egybe forrt az idősödő, de mégis tökös akcióhős karakterével. A színész ennek ellenére érzi, hogy felette is eljár az idő – egy interjúban azt mondta, hogy a Dermesztő hajsza az utolsó ilyen jellegű filmje. Bár ezt mintha már korábban is hallottuk volna tőle.

A film forgatásai javarészt Kanadában zajlottak és a stáb még 2017 márciusában látott munkához. Ehhez képest aztán a premier nem is lett elkapkodva, hiszen 2019 februárjáig kellett várnunk a bemutatóra.

A film premierjét New Yorkban tartották volna, azonban az egészet mégis törölték – előtte adott ugyanis Neeson egy interjút, amelyben múltjának egy sötét foltjáról vallott. Igaz a média mindezt a kelleténél jobban felkapta. Arról volt szó, hogy a színész egy időben az utcákat járta egy viperával, hogy rábukkanjon egy erőszaktevőre, aki egy női ismerősét bántalmazta.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here