Demóna: A sötétség úrnője (2019)

0
1195

Angelina Jolie visszatér kísérteties szerepében – nem csoda, hiszen a Demóna első felvonása korrekt siker volt és abszolút folytatásért kiáltott.

Film adatlap

 Demóna: A sötétség úrnője (2019)

 • Magyar cím: Demóna: A sötétség úrnője
 • Eredeti cím: Maleficent: Mistress of Evil
 • Műfaj: Kaland, Fantasy, Családi
 • Szereplők: Angelina Jolie, Teresa Mahoney, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Ed Skrein, Juno Temple, Chiwetel Ejiofor, Imelda Staunton, Harris Dickinson, Lesley Manville, Sam Riley, Kae Alexander, David Gyasi, Robert Lindsay, Miyavi
 • Rendező: Joachim Rønning
 • Forgatókönyvíró:Micah Fitzerman-Blue, Noah Harpster
 • Amerikai bemutató: 2019. október 18.
 • Magyar premier: 2019. október 17.
 • Filmstúdió: Roth Films, Walt Disney Pictures
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: Maleficent: Mistress of Evil
 • [ratings]

Tartalom

Demóna (Angelina Jolie) és Auróra (Elle Fanning) kapcsolata most egy újabb próbatétel elé kerül. Egy a korábbinál is nagyobb fenyegetéssel kell szembenézniük – erre pedig csak és kizárólag együtt képesek. Ez a kaland azonban még így sem teljesen veszélytelen.

Képek

Előzetesek

Magyar szinkronos előzetes 01

Magyar szinkronos előzetes 02

Hírek és érdekességek

A 2014-es Demóna nagy sikert aratott, mind a közönség, mind pedig a kritikusok körében. Ennek fényében pedig nem is meglepő, hogy a stáb a folytatás mellett döntött. Ennek ellenére azért akad némi változás a „keretben”. A rendezést immáron nem Robert Stromberg vezényelte, akinek annak idején a Demóna volt az első rendezése. A helyét a norvég Joachim Rønning vehette át, aki a Kon-Tiki című filmmel hívta fel magára a figyelmet, de a legutóbbi A Karib-tenger kalózai filmet is ő dirigálta.

A főszerepben viszont Angelina Jolie és Elle Fanning is visszatértek, sőt Juno Temple sem maradt ki a buliból. Melléjük érkezett Michelle Pfeiffer, aki Ingritht királynőt alakítja. Valamint Ed Skrein és Chiwetel Ejiofor nevét is érdemes megemlíteni, habár az még nem pontosan derült ki, hogy ők kiket is kelthetnek életre.

Brernton Thwaites viszont nem tudta vállalni korábbi szerepét, egy másik film forgatásain volt jelenése. Az ő karakterét így a folytatásban Harris Dickinson alakítja.

A színészi felhozatal így is tényleg ütős. Angelina Jolie ugyanis Oscar-díjas színésznő, míg Imelda Staunton, Lesley Manville, Chiwetel Ejiofor és Michelle Pfeiffer mind-mind jelölést kapott korábban.

Úgy tűnt korábban, hogy 2020-ban mutatkozhat be a Demóna második része. A készítők azonban csipkedték magukat, nem is véletlen, hiszen a Csipkerózsika történet 1959-ben mutatkozott be, a Demónát pedig szerették volna a 60. évforduló kapcsán bemutatni.

A Disney élőszereplős filmjei manapság gomba módjára nőnek ki a földből. Ennek fényében viszont talán érdekesség lehet, hogy mégis a Demóna: A sötétség úrnője a harmadik folytatás. Korábban a 102 kiskutya és az Alice Tükörországban volt hasonló.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here