Creed II (2018)

0
1080

Rocky Balboa ismét visszatér, de a prímet már Adonis Creed viszi. Az elmúlt évek egyik legjobb sportfilmje a folytatásban eggyel emeli tétet.

Film adatlap

Creed 2. - Plakát
Creed II. – Plakát
 • Magyar cím: Creed II
 • Eredeti cím: Creed II
 • Műfaj: Dráma, Sportfilm
 • Szereplők: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Dolph Lundgren, Florian Munteanu, Russell Hornsby, Wood Harris, Milo Ventimiglia, Robbie Johns, Andre Ward, Brigitte Nielsen, Patrice Harris, Jacob ‘Stitch’ Duran, Ana Gerena,
 • Rendező: Steven Caple Jr.
 • Forgatókönyvíró: Sylvester Stallone, Juel Taylor,
 • Amerikai bemutató: 2018. november 21.
 • Magyar premier: 2019. január 3.
 • Filmstúdió: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Warner Bros., New Line Cinema,
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: Creed II
 • [ratings]

Tartalom

Adonis Creed (Michael B. Jordan) nincs könnyű helyzetben. Egyrészt készül élete egyik legnagyobb meccsére, ugyanakkor ott vannak a személyes kötelezettségei. Ezek között nem egyszerű megtalálni a tökéletes egyensúlyt. Ráadásul új ellenfelének családja és a sajátja közös múlttal is bír – ez pedig csak még feszültebbé teszi a nyugodtnak amúgy sem nevezhető helyzetet. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) azonban most is ott van Adonis mellett – együtt készülnek, együtt néznek farkasszemet az őket ért múltbéli sérelmekkel és együtt jönnek rá, hogy mindig küzdeni kell, a családnál pedig semmi sem fontosabb.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

Az eredeti terv az volt, hogy a film 2. részét Sylvester Stallone rendezi. Azonban úgy döntött, hogy inkább a szerepére koncentrál és ott igyekszik tökéletes teljesítményt nyújtani. A rendezést így Steven Caple Jr. kapta.

A Creed új részének forgatásai 2018 márciusában kezdődtek el és egészen június 7-ig tartottak. A stáb Philadelphiában és Port Richmondon is dolgozott. Érdekesség lehet továbbá, hogy a film bunyós részeit az Anthony JoshuaJoseph Parker bokszmeccs estéjén, március 31-én rögzítették.

A Rocky filmekből nem Stallone az egyetlen visszatérő. Ismét szerepet kapott Dolph Lundgren is, aki természetesen Ivan Drago-ként tér vissza. Őt legutóbb a Rocky 3. részében láthattuk. Ha pedig már visszatérők, talán Milo Ventimiglia nevét is érdemes megemlíteni, aki a Rocky Balboa filmben volt először látható, mint a címszereplő fia. A film 2. részében vele is találkozhatunk.

Az pedig talán nem meglepő, hogy Michael B. Jordan karaktere Ivan Drago fiával, Viktorral csap össze. Ez utóbbi szerepre többen is pályázták. Például a UFC sztár Sage Northcutt, aki meglehetősen kemény kampányt nyomott le annak érdekében, hogy ő legyen a befutó. Viszont nem így történt. A szerepet végül Florian Munteanu kapta, aki amúgy igazából is bokszoló.

A Creed film ötlete amúgy Ryan Coogler rendező fejéből pattant ki annak idején, ő fűzte meg Stallone-t, hogy érdemes lenne az ötlettel foglalkozni. Coogler kiváló munkát végzett az első rész esetében és úgy tervezte, hogy a Creed trilógia lesz. Az viszont kérdés, hogy mi lett az ő terveivel. A rendezést ugyanis a második film esetében már nem tudta vállalni, ugyanis annyira jó munkát végzett, hogy a Marvel is lecsapott rá és őt bízták meg a Fekete Párduc elkészítésével. Így aztán a Creed új részén kevésbé tudta rajtani tartani a szemét, lehet nem is minden az általa tervezettek szerint alakult. Ennek fényében pedig egyelőre kérdéses a folytatás.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here