James Gray rendező (Z, az elveszett város, A bűn állomásai, Az éjszakai urai) és Brad Pitt már korábban is szerettek volna együtt dolgozni. Úgy tűnt, hogy a Z, az elveszett város főszerepét kaphatja meg Pitt, amiből azonban nem lett semmi, egy másik meló keresztbe húzta a számításokat, így a színész producerként volt jelen a film munkálatai során.

A közös munka ötletét azonban az urak nem vetették el végleg, az Ad Astra – Út a csillagokba esetében pedig össze is jöhetett ez a meló. Úgy tűnt, hogy a filmet januárban mutatják be, de ebből nem igazán lett semmi, egészen szeptemberig tolták a premiert, ami mondjuk talán csak tovább fokozta a várakozásokat.

Egy egészen káprázatos űreposzra van kilátás, amit az előzetes interjúk is ígértek és most az Ad Astra teljes értékű előzetese is igyekszik alátámasztani.

Brad Pitt egy Rory McBride nevű mérnököt alakít, aki a Naprendszer peremvidékére kell, hogy utazzon. A feladata kettős, hiszen a bolygónkat fenyegető veszélyt is meg kell ismernie, ugyanakkor évekkel korábban édesapja a Neptun irányába indult, azóta pedig nem hallottak róla, a férfi így ennek az ügynek is szeretne a végére járni.

A látványvilág tényleg erős, a végeredmény viszont nem feltétlen egy pörgős és akciódús darab lesz. James Gray rendező alapvetően inkább intimebb, személyesebb hangvételű filmekkel szokott előrukkolni, az előzetest látva pedig most is valami hasonlóra lehet számítani. Ráadásul erős színészgárdával, hiszen Brad Pitt mellett Tommy Lee Jones, Liv Tyler, Donald Sutherland és Ruth Negga is szerepet kapott az Ad Astra-ban.

A hazai mozikban szeptember 19-én indul az űrkaland, ami a vadiúj előzetes alapján egészen felejthetetlen lesz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here