Boldog halálnapot! 2 (2019)

0
1302

Jessica Rothe úgy tűnik, hogy továbbra sem tud szabadulni a halála napjától. Christopher Landon nagy sikerű thrillerje ott folytatódik, ahol legutóbb abbahagytuk.

Film adatlap

Boldog Halálnapot! 2.
Boldog halálnapot! 2 – Plakát
 • Magyar cím: Boldog halálnapot! 2
 • Eredeti cím: Happy Death Day 2U
 • Műfaj: Horror, Thriller
 • Szereplők: Jessica Rothe, Israel Broussard, Phi Vu, Suraj Sharma, Sarah Yarkin, Rachel Matthews, Ruby Modine, Steve Zissis, Charles Aitken, Laura Clifton, Missy Yager, Jason Bayle, Caleb Spillyards, Jimmy Gonzales, Peter Jaymes Jr.
 • Rendező: Christopher Landon
 • Forgatókönyvíró: Christopher Landon, Scott Lobdell
 • Amerikai bemutató: 2019. február 13.
 • Magyar premier: 2019. február 14.
 • Filmstúdió: Blumhouse Productions
 • Forgalmazó: UIP-Duna Film
 • IMDb adatlap: Happy Death Day 2U
 • [ratings]

Tartalom

Tree Gelbman már-már azt hitte, hogy az élete visszatérhet a normális kerékvágásba. Sikerült leszámolnia gyilkosával ezért kikerült az időhurokból és talán az lehet aki volt, pontosabban akivé vált az átélt élményeknek köszönhetően. Tree azonban nem is tévedhetett volna nagyobbat. Talán az, hogy újra és újra átélje a halált egy könnyed sétagalopp volt ahhoz képest, ami most következik.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

Christopher Landon filmje jött, látott és győzött. A Boldog halálnapot első részét ugyanis körülbelül 5 millió dollárból hozták össze és végül 125 millió dolláros bevételt termelt. A stúdió nem is sokáig gondolkozott azon, hogy folytassák-e, amit elkezdtek. Szinte a premier után nem sokkal már jelezték is, hogy a csapat zöld utat kapott a folytatásra. Ráadásul kifejezetten jól cseng, hogy a készítők közül mindenki vissza tudott térni, így jó eséllyel hasonló lesz a végeredmény minősége is.

A sztorit illetően a rendező elárulta, hogy egy fontos kérdésre mindenképpen választ kapunk. Tree vergődése ugyanis szórakoztató és veszélyes volt, az viszont nem derült ki, hogy mégis mi a szösz okozta, hogy belekerült az időhurokba. Nos, Landon szerint a  Boldog halálnapot! 2 erre a kérdésre is választ fog majd adni.

A második rész viszonylag gyorsan elkészült. A csapat 2018. május 14-én kezdett neki a munkának és néhány hónapon belül végeztek is.

A stúdió eredetileg február 14-én szerette volna bemutatni a filmet a tengerentúlon. Ez a nap viszont egybe esik a Stoneman Douglas Középiskolában történt borzalmas lövöldözés évfordulójával. Az áldozatok családtagjai így kérték, hogy ne ezen a napon legyen a premier, a stúdió pedig engedett, végül egy nappal korábbra hozták a bemutatót.

A film a Blumhouse berkein belül készülhetett el – Landon pedig már régóta része ennek a családnak. 2010-ben ő írta az újabb Parajelenségek forgatókönyvét – sőt az azt követő filmek is hozzákötődnek. A Parajelenségek: A megjelöltek esetében már a rendezést is ő vihette. A kiugró teljesítmény viszont az ezt követő rendezése volt a Cserkészkézikönyv zombiapokalipszis esetére, ami már egy egészen szórakoztató horror-vígjáték lett. A Boldog halálnapot pedig még nagyobbat durrant.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here