A Comic Con, ahogy azt megszokhattuk ismét nagyot szólt és remek előzetesek és kedvcsinálók csigázták a filmek és sorozatok rajongóit. Többek között az HBO és a BBC közöse, az Úr sötét anyagai széria is teljes előzetest kapott! Wáó!

A 2007-es évben már megmutatta magát a vásznon a Philip Pullman regényfolyama alapján készült Az arany iránytű. A végeredmény talán nem is lett rossz, hiszen a vizuális effektek Oscar-díjat értek. A történet pedig kedvelt volt, így nem csoda, hogy az HBO és a BBC egy újabb feldolgozás mellett döntött, ez alkalommal a talán még passzentosabb sorozat formát választva. A történet alapvetően tényleg ezért kiállt és jobban helyet ad annak, hogy kibontsák a Pullman által megálmodott kalandokat.

Az HBO pedig talán egyébként is igyekszik kaparni és újabb aranytojó tyúkocskát találni a Trónok harca után. Az előzetest elnézve akár erre még alkalmas is lehet az Úr sötét anyagai.

A sztori ugye egy olyan párhuzamos világban játszódik, ahol az emberek lelke a testén kívül létezik egy beszélő, állatdaimónnak nevezett formában.

A főhősünk Dafne Keen (Logan – Farkas) karaktere, Lyra lesz, aki nagy nyomozásban van, hiszen elrabolt barátjára szeretne ráakadni, viszont a háttérben egy a vártnál is nagyobb összeesküvés nyomaira bukkan.

A Comic Con-on bemutatott közel háromperces előzetes tartogat kraftot számunkra, ráadásul a szereposztás is menő, hiszen James McAvoy, Lin-Manuel Miranda és Ruth Wilson is látható lesz. A premier egyelőre kérdéses, de jó eséllyel az őszi időszak lehet az, amikor debütálhat a széria.

Az első évad nyolcrészes lesz és úgy tudni, hogy az HBO már most azon agyal, hogy a második évados berendelést is megkapja az Úr sötét anyagai.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here