Az oroszlánkirály (2019)

0
1521

1994 után ismét megelevenedik Az oroszlánkirály története, ez alkalommal azonban CGI technológiával újra álmodva kerül terítékre a jól ismert sztori.

Film adatlap

Az oroszlánkirály (2019)

 • Magyar cím: Az oroszlánkirály
 • Eredeti cím: The Lion King
 • Műfaj: Animációs, Kaland, Dráma
 • Szinkronhangok: Seth Rogen, Keegan-Michael Key, Chiwetel Ejiofor, Donald Glover, Amy Sedaris, Shahadi Wright Joseph, Alfre Woodard, James Earl Jones, Billy Eichner, Eric André, Beyoncé, John Oliver, John Kani, Florence Kasumba, JD McCrary
 • Rendező: Jon Favreau
 • Forgatókönyvíró: Jeff Nathanson, Brenda Chapman (történet)
 • Amerikai bemutató: 2019. július 19.
 • Magyar premier: 2019. július 18.
 • Filmstúdió: Fairview Entertainment, Walt Disney Pictures
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: The Lion King
 • [ratings]

Tartalom

Az afrikai szavannák királyának, Mufasának (James Earl Jones) fia születik. Szimba (Donald Glover) sorsa, hogy felnőve átvegye édesapja helyét és ő legyen az új király. Azonban Mufasa testvére, Zordon (Chiwetel Ejiofor) is örökösként gondol magára. Nem örül a jövevény érkezésének, aki így az ő helyét veszélyezteti. Árulást követ el testvére, az uralkodó ellen, aminek következtében az ifjú trónörökös messze keveredik az otthonától. Új barátai segítségével azonban képes lehet visszatérni a trónra, amely őt illeti és leszámolhat az áruló Zordonnal is.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

A CGI-al újraálmodott új Az oroszlánkirály film negyed évszázaddal az eredeti mese bemutatását követően érkezhet meg a mozikba.

Mufasa hangját ismét James Earl Jones kölcsönzi, aki 1994-ben is ezt tette. Az eredeti stábból azonban nem ő az egyetlen visszatérő. A zenét ismét Hans Zimmer szerezte, de Elton John dalszövegíróként szintén kivette a részét a munkából most is.

Jeremy Irons-nak is voltak hasonló elképzelései – szerette volna ismét Zordon hangját kölcsönözni, azonban a stúdió ezen a téren Chiwetel Ejiofor mellett tette le a voksát. Irons egy kicsit csalódott is volt a döntés miatt. Igaz Hugh Jackman nevéről is lehetett hallani ezen karaktert illetően. A befutó azért Ejiofor lett, mert Jon Favreau rendezőt lenyűgözte, hogy milyen remek gonosz volt a Doctor Strange-ben.

Ez a film Favreau második élőszereplős Disney filmje. Korábban A dzsungel könyvét készítette el, amivel lenyűgöző filmet alkotott.

Timon és Pumba hangját Seth Rogen és Billy Eichner adják, akik minden egyes mondatukat együtt egy stúdióban rögzítették. Annak idején a rajzfilm készítésekor Nathan Lane és Ernie Sabella szintén pont így tettek.

Szokás ráaggatni az új Oroszlánkirály filmre, hogy élőszereplős. Ez a kifejezés viszont sántít. A Disney igyekszik is elkerülni, bár az újságírók és a portálok meg a közbeszéd mégis így hívja az új filmet. Viszont a végeredmény teljes egészében CGI alkotás, hiszen nincs konkrét élőszereplő a filmben. A stúdió inkább a fotórealisztikus CGI kifejezést szereti használni a filmjével kapcsolatban.

Nala hangját Beyoncé kölcsönözte. Favreau már az elején jelezte, hogy mindenképpen az énekesnőt szeretné megnyerni erre a szerepre, ami aztán sikerült is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here