Az: Második fejezet (2019)

0
861

Ahogy azt ígérték nekünk 2019-ben menetrendszerűen befuthat az Az második felvonása. Stephen King könyvének első felét dolgozták fel korábban, most viszont a Vesztesek Klubja már felnőttként kell, hogy szembe nézzen Pennywise-al.

Film adatlap

Az: Második fejezet (2019)

 • Magyar cím: Az: Második fejezet (2019)
 • Eredeti cím: It Chapter Two
 • Műfaj: Horror
 • Szereplők: Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Isaiah Mustafa, Jay Ryan, James Ransone, Andy Bean, Bill Skarsgård, Jaeden Martell, Wyatt Oleff, Jack Dylan Grazer, Finn Wolfhard, Sophia Lillis, Chosen Jacobs, Jeremy Ray Taylor
 • Rendező: Andy Muschietti
 • Forgatókönyvíró:Gary Dauberman, Stephen King (történet)
 • Amerikai bemutató: 2019. szeptember 6.
 • Magyar premier: 2019. szeptember 5.
 • Filmstúdió: KatzSmith Productions, Lin Pictures, New Line Cinema
 • Forgalmazó: InterCom
 • IMDb adatlap: It Chapter Two
 • [ratings]

Tartalom

A Vesztesek Klubjának tagjai fiatalkorúk legfontosabb csatáját nem vesztették el. Legyőzték Pennywise-t, a bohócot, a szörnyű identitást. Legalábbis egy kis időre. A srácok pedig időközben szétszóródtak és felnőttek. Azzal viszont pontosan tisztában vannak, hogy a múltat nem hagyhatják maguk mögött. Pennywise-t legyőzték ugyan, a lény viszont időtlen és elpusztíthatatlan, 27 évente pedig visszatér.

Hőseink mindannyian egy-egy telefonhívást kapnak, eltelt a 27 év, Derry-ben pedig úgy tűnik, hogy ismét kezd minden a feje tetejére állni. Megmagyarázhatatlan eltűnések és a csontig hatoló rettegés lesz úrrá a városon.

A Vesztesek Klubjának tagjai viszont hűek maradnak egykori fogadalmukhoz – visszatérnek Derry-be, hogy újra szembenézzenek a rémséggel és ez alkalommal talán végleg leszámoljanak vele.

Képek

Előzetesek

Magyar szinkronos előzetes 01

Magyar szinkronos előzetes 02

Hírek és érdekességek

A gonosz bohócot természetesen a második részben is Bill Skarsgard alakítja. A színész bevallotta egy interjúban, hogy ennek a filmnek a forgatásait egy kicsit jobban élvezte. A korábbi forgatáson többségében gyerekszínészekkel dolgozott, most viszont többen voltak a felnőtt kollégák, akikkel többet tudott együtt lógni és beszélgetni a forgatási szünetekben, pihenőidőkben.

A filmben Bill Hader is szerepet kapott, a Vesztesek Klubjának egyik tagját keltheti életre – a színész először játszik horrorfilmben – úgy fogalmazott, hogy ez komoly kihívás volt számára, hiszen eddig nem nagyon kellett eljátszania azt, hogy retteg és fél – ráadásul ő alapvetően ilyen esetekben idegesen mosolyog, ez a trükk viszont az Az második részében nem volt járható út.

Jessica Chastain is szerepet kapott a filmben, ami talán nem is meglepő. Egyrészt Sophia Lillis, aki Beverly Marsh-t alakítja is jelezte, hogy annak örülne legjobban, ha karakterének felnőtt változatát Jessica Chastain alakítaná. Másrészt a rajongók többsége is ugyanezen az állásponton volt. Aztán ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a rendező Andy Muschietti annak idején dolgozott együtt a színésznővel, a Mama című film forgatásain. Szinte egyértelmű volt, hogy ő lesz a befutó – nem is okozott csalódást, amikor elsőként ő kapott szerepet az Az – 2. Fejezetben.

A film forgatásai 86 napig tartottak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here