Az aszfalt királyai (2019)

0
1224

Az aszfalt királyai 1966-ba ugrik vissza az időbe, ahol a Le Mans-i 24 órás viadal két nagy riválisa, a Ford és a Ferrari gyár néz egymással farkasszemet.

Film adatlap

Az aszfalt királyai (2019)

 • Magyar cím: Az aszfalt királyai
 • Eredeti cím: Ford v Ferrari
 • Műfaj: Akció, Életrajzi, Dráma,
 • Szereplők: Christian Bale, Matt Damon, Caitriona Balfe, Jon Bernthal, Josh Lucas, Ray McKinnon, Noah Jupe, JJ Feild, Tracy Letts, Wyatt Nash, Wallace Langham, Ian Harding, Jonathan LaPaglia, Hélène Cardona, Lachlan Buchanan
 • Rendező: James Mangold
 • Forgatókönyvíró:Jez Butterworth, John-Henry Butterworth
 • Amerikai bemutató: 2019. november 15.
 • Magyar premier: 2019. november 14.
 • Filmstúdió: Chernin Entertainment, Twentieth Century Fox
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: Ford v Ferrari
 • [ratings]

Tartalom

A Le Mans-i 24 órás autóverseny a szakma egyik csúcsa. Nem volt ez másként 1966-ban sem, sőt talán a sorozat egyik legkiélezettebb időszaka volt ez. A Ford és a Ferrari rivalizálása volt a középpontban. Carroll Shelby (Matt Damon) egy látnoki autótervező mérnök volt, aki egy szupertehetséges versenyzővel, Ken Miles-al (Christian Bale) dolgozhatott együtt. A helyzetük nem volt egyszerű. Meg kellett küzdeniük a Ford vállalati irányításával, a fizikai törvényeivel és saját magukkal is. A cél viszont szentesített minden eszközt. Egy forradalmian új versenyautót akartak megalkotni a Fordnak, amellyel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás viadalon.

Képek

Előzetesek

Magyar szinkronos előzetes 01

Hírek és érdekességek

Christian Bale megint komoly átváltozáson ment át a szerep kedvéért. Igaz most nem fogyott olyan csontsoványra, mint A gépész esetében. Viszont Az aszfalt királyai forgatása előtt pont Az alelnökben játszott, ahol jó néhány plusz kilót kellett felszednie. Ezt követően 7 hónapja volt arra, hogy ismét lefogyjon és el tudja játszani Ken Miles autóversenyzőt a vásznon.

Annak idején, amikor a film ötlete felmerült Hollywood két másik főszereplővel képzelték el az alkotást. Úgy tűnt, hogy Tom Cruise és Brad Pitt kaphatják a főszerepeket. Akkoriban Go Like Hell néven futott a projekt, ami persze ebben a formában aztán mégsem valósult meg.

Christian Bale egy másik autós filmben vállalt először szerepet. A Michael Mann által készített Ferrari című filmben kapta meg Enzo Ferrari szerepét. Viszont később azt mégis visszamondta, hogy Az aszfalt királyaiban ott lehessen. A 2020-ban érkező Ferrari film főszereplője így Hugh Jackman lett.

Apropó Hugh Jackman. A filmet James Mangold rendezhette, aki 2017-ben a Logan – Farkast, előtte pedig 2013-ban a korábbi Farkas filmet készítette. Mangold a forgatókönyven is dolgozott, amelyben azért a Butterworth testvérek munkája is benne volt – tőlük A holnap határát és az Államtrükköt láthattuk korábban. Illetve Jason Keller (Szupercella, Géppisztolyos prédikátor) is dolgozott a szkripten.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here