Asterix: A varázsital titka (2018)

0
708

A gall hősök ismét visszatérnek! Most éppen animált változatban és Csodaturmix utódjára szeretnének rálelni.

Film adatlap

Asterix: A varázsital titka
Asterix: A varázsital titka – poszter
 • Magyar cím: Asterix: A varázsital titka
 • Eredeti cím: Astérix: Le secret de la potion magique
 • Műfaj: Animációs
 • Eredeti szinkronhangok: Christian Clavier, Guillaume Briat, Alex Lutz, Alexandre Astier, Elie Semoun, Daniel Mesguich, Bernard Alane, François Morel, Lionnel Astier, Florence Foresti, Gérard Hernandez, Antoine Lelandais
 • Rendező: Alexandre Astier, Louis Clichy
 • Forgatókönyvíró: Alexandre Astier
 • Francia bemutató: 2018. december 5.
 • Magyar premier: 2019. január 3.
 • Filmstúdió: M6
 • Forgalmazó: Big Bang Media
 • IMDb adatlap: Astérix: Le secret de la potion magique
 • [ratings]

Tartalom

Csodaturmix a gallok legendás varázslója, a varázsital titkának őrzője. Aligha kell bemutatni bárkinek is. Azonban hiába van birtokában az emberfeletti erőt adó szer elkészítésének, az öregedésre neki sincs megoldása.

Erre pedig a fagyöngy szedése közben kénytelen ráeszmélni. Leesik a fáról és belátja, hogy a reflexei már nem olyanok, mint régen. Úgy dönt, hogy érdemes volna felkeresni azt, aki folytatja a munkáját, akinek átadhatja a tudását. Így hát Asterixszel és Obelixszel az oldalán útnak indul.

A csapat pedig nem rest akár egész Galliát is átszelni, hogy megtalálják azt a fiatal és tehetséges druidát, akinek biztonsággal át lehet adni a varázsital titkos receptjét.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

A francia közönség imádja a gall hősök történetét. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az élőszereplős filmek esetében csak úgy kapkodták a jegyeket a mozikban. Az első filmre 9 millió jegyet sikerült eladni csak Franciaországban. A folytatás, a Kleopátra küldetés esetében több mint 14 millió jegy fogyott, de az Asterix az Olimpián sem szerepelt rosszul a közel 7 millió jeggyel, amit sikerült eladni.

A legutóbbi animációs feldolgozás, az Asterix: Az istenek otthona esetében 3 millió jegy fogyott Franciaországban.

Habár A varázsital titkát is ugyanaz a csapat készítette, mégsem Az istenek otthona közvetlen folytatása. A rómaiak és Caesar sem tér vissza a főszerepben.

Izgalmas újítás lehet a korábbiakhoz képest az is, hogy a csapat ez alkalommal egy teljesen eredeti ötlettel állt elő. Tehát nem egy korábbi képregényben már megjelent sztorit mesélnek el, hanem valami teljesen újat.

Louis Clichy rendező egy interjúban elárulta, hogy a film elkészítése nem volt rövid – már 5 éve dolgozik a stáb azon, hogy minden tökéletes legyen és megvalósulhasson a végeredmény.

Asterix hangját ez alkalommal is Christian Clavier szolgáltatja, aki nem először tesz így – immáron harmadszor szólalhat meg eredetiben az ő hangján a gall hős.

Előző cikkA tanítónő (2018)
Következő cikkMindenki tudja (2018)
A Rádió 7-ben pörgetem a legfrissebb slágereket. A filmek iránti szeretetem már kisgyerek koromban kialakult, azóta se küzdöttem le ezt a fertőzést. Tőlem értesültök a legfrissebb filmhírekről ezen az oldalon. Ha a keményebb műfaj érdekel, akkor a Horror-Filmek.Hu weboldalon is megtalálsz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here