Na, végre! Most már biztosan állíthatjuk, hogy sínen van az Artemis Fowl film, hiszen végre előzetest is kaptunk és a Disney sem húzza már sokáig a bemutatót.

Nem túlzás hánytatott sorsúnak nevezni az Artemis Fowl című produkciót. Az Eoin Colfer regényéből készült történetet ugyanis 2001 óta tervezik. A fejlesztés rettentő sokáig tartott és valahogy sosem sikerült dűlőre jutniuk a filmeseknek. Colfer már több interjúban is viccelődött azzal, hogy valószínűleg ő már nem éli meg, hogy elkészüljön a film, pedig nem idős, 1965-ös születésű íróról van szó.

A Disney azonban végre villantott valamit, hiszen az elmúlt években azért csak lezajlottak a forgatások, igaz a premier legalább annyira nehéz szülés volt, mint az, hogy a kamerák beindításig eljusson a stáb. Nagyon úgy tűnik, hogy a Disney nem is a mozis premier mellett döntött, hanem saját Disney+ szolgáltatásában teszi elérhetővé az alkotást, de ez már talán a kisebbik baj.

Artemis Fowl poszter
Artemis Fowl poszter

Az Artemis Fowl regénysorozat meglehetősen izgalmas. A főhősünk egy fiatal, 12 éves srác, aki amúgy egy igazi agytröszt, egy szupergonosz. Ráadásul Colfer története nem is 100%-ban családbarát. Nos, a Disney azért önmagát nem hazudtolta meg és már az előzetesből is látszik, hogy bizony behúzták a féket és úgy siklottak a cél felé.

A sztori így a mozgóképek alapján is érdekesnek hat, hiszen sci-fi és fantasy elemek is felfedezhetőek benne, ráadásul a kémfilmes beütése is megvan.

Az biztos, hogy a könyvekben bőven van potenciál, hogy ilyen családbarát verzióban ebből mit sikerül kihozni, az már egy másik kérdés. Nyilván a Disney tudatosan vitte ebbe az irányba a végeredményt, ami ettől még működhet. Persze a rajongók egy picit húzogatták az egér bajszát, de a Disney azzal hárított, hogy a Kennetth Branagh által rendezett filmmel varázsolni szerettek volna, a mágiát és a képzeletet igyekeztek ötvözni.

A filmben számos ismert színész is látható, így például Colin Farrell, Josh Ga vagy éppen Judi Dench is. Nyáron pedig a Disney+ szolgáltatásába elérhetővé is teszik az Artemix Fowl-t.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here