Alita: A harc angyala (2019)

0
760

Robert Rodriguez legújabb filmje a jövőbe repít minket, ahol Alita nem mindennapi és igazán látványos történetét ismerhetjük meg.

Film adatlap

Alita: A harc angyala

 • Magyar cím: Alita: A harc angyala
 • Eredeti cím: Alita: Battle Angel
 • Műfaj: Akció, Kaland, Romantikus
 • Szereplők: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley, Keean Johnson, Jorge Lendeborg Jr., Lana Condor, Idara Victor, Jeff Fahey, Eiza González, Derek Mears, Leonard Wu
 • Rendező: Robert Rodriguez
 • Forgatókönyvíró: James Cameron, Laeta Kalogridis,
 • Amerikai bemutató: 2019. február 14.
 • Magyar premier: 2019. február 14.
 • Filmstúdió: Twentieth Century Fox, Lightstorm Entertainment, Troublemaker Studios
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: Alita: Battle Angel
 • [ratings]

Tartalom

A távoli jövőben járunk, ahol Ido (Christoph Waltz), az orvos, a roncstelepen egy női kiborgra bukkan (Rosa Salazar). Különleges kiborgról van szó, aki nem emlékszik a múltjára és minden, amit tapasztal a világban teljesen új a számára. Ido igyekszik a lányt mindentől megóvni, viszont Alita kíméletlenül próbál a múltban kutatni. Bekerül a képbe Hugo (Keean Johnson) is, ám a páros hamarosan halálos veszélynek lesz kitéve. Alita egyre több és több dolgot tud meg a múltjából, de ezzel csak még inkább veszélybe sodródik. Azonban rájön, hogy különleges képességeit akár arra is használhatja, hogy megvédje magát és azokat, akiket szeret.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

Robert Rodriguez filmje valóban elég különleges. Ugyanis élőszereplős filmről van szó, viszont a főszereplőnket teljesen CGI technológiával alkották meg.

A rendezést ugyan Rodriguez vezényelte, de a producere között James Cameron is ott figyel, aki régóta szerette volna feldolgozni Yukito Kishiro manga történetét. Úgy tudni, hogy a szerző első négy könyvét filmesítik meg.

Érdekesség lehet, hogy Cameron amúgy Guillermo del Toro-tól szerzett tudomást erről a mangasorozatról. Ő ajánlotta a figyelmébe, Cameron pedig amilyen gyorsan lehetett lecsapott a sztorira és a lehetőségre. Igazából már a 2000-es években szerették volna elkészíteni, de végül kicsit lassabban haladtak a dolgok. A forgatások végül 2016 októberében kezdődhettek meg és 2017 februárjában értek véget. A stáb Austinban és Texas államban is forgatott.

A film betétdalát Dua Lipa készítette el, ez a Swan Song.

Az Alita: A harc angyalára egészen sokat kellett várni – az előzetes bemutatásához képest is. Az első trailer ugyanis 2017 decemberében érkezett meg és úgy tűnt, hogy 2018 nyarán kapjuk meg a filmet. Végül a stúdió csúsztatott egy kicsit a premieren.

Attól félni viszont talán nem kell, hogy azért volt ez a sok csúsztatás, mert a végeredmény rossz. A januári sajtóvetítéseken ugyanis szinte csak pozitív visszhangot kapott az Alita. Látványos, izgalmas és igazán ütős filmként jellemezték a filmet azok, akik látták.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here