Addams Family – A galád család (2019)

0
714

Az Addams Family új köntös és újabb kalanddal érkezik a mozikba 2019-ben. Ez alkalommal egy animációs film az eredmény.

Film adatlap

Addams Family – A galád család (2019)

 • Magyar cím: Addams Family – A galád család
 • Eredeti cím: The Addams Family
 • Műfaj: Animációs, Vígjáték, Családi
 • Szinkronhangok: Charlize Theron, Finn Wolfhard, Mikey Madison, Chloë Grace Moretz, Pom Klementieff, Catherine O’Hara, Oscar Isaac, Allison Janney, Aimee Garcia, Maggie Wheeler, Nick Kroll, Bette Midler, Martin Short, Harland Williams, Elsie Fisher
 • Rendező: Greg Tiernan, Conrad Vernon
 • Forgatókönyvíró:Matt Lieberman, Charles Addams
 • Amerikai bemutató: 2019. október 11.
 • Magyar premier: 2019. október 31.
 • Filmstúdió: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), BRON Studios, BermanBraun
 • Forgalmazó: Fórum Hungary
 • IMDb adatlap: The Addams Family
 • [ratings]

Tartalom

A galád család sosem tud nyugodni. Ez pedig úgy tűnik, tényleg nem változik. Az Addams családban ugyanis nincsenek unalmas időszakok. Persze ismerve a családot és a tagjait ez nem is csoda. Kicsit különcök, kicsit ijesztőek, mégis évekkel ezelőtt a szívünkbe zártuk őket. Most pedig egy animált történetben kapnak főszerepet a jó öreg galádok.

Képek

Előzetesek

Official trailer #1

Hírek és érdekességek

Az Addams Family a Metro-Goldwyn-Mayer stúdió harmadik animációs filmje. Az Igor és a Sherlock Gnomes volt a két korábbi produkció.

Az eredeti szinkronhangok között számos ismert színészt találhatunk. Az AZ-ből ismerős Finn Wolfhard, Oscar Isaac és Chloe Grace Moretz is hangadóként szerepetl. Valamint Charlize Theron is, akinek ráadásul ez már nem is az első ilyen munkája. Az Astro Boy-hoz és a Kubo és a varázshúrokhoz is kölcsönözte korábban a hangját.

Oscar Isaac esetében a rajongók is szerepe volt abban, hogy elvállalta a szerepet. Ők voltak, akik jelezték, hogy neki kellene vállalni Gomez Addams hangját a készülő animációs filmben. A színész ráadásul kiderült, hogy érdeklődik a dolog iránt és a stúdiónak sem volt ez ellenére.

A karakterek kinézetét igyekeztek úgy hangolni, ahogy az eredeti képregényben láthatóak voltak. Ehhez mondjuk sokat kell visszautaznunk az időben. Az Addams család első sztorija ugyanis 1938-ra datálódik. Persze aztán számos feldolgozást kapott a történet, animáltat vagy élőszereplőset. Mindenesetre a gyökerekhez szerette volna most visszanyúlni a készítők.
A mozikban ez lesz az első animált Addams Family kaland.

Az animális Addams Family ötlete még 2010-ben merült fel. Akkor az Illumination Entertainment és a Universal Pictures birtokolták a jogokat. A terv az volt, hogy egy stop-motion film lesz a végeredmény, amelyet talán nem meglepő módon Tim Burton rendezhetett volna. 2013 nyarán viszont kiderült, hogy ebből nem lesz semmi.

A rendezést Greg Tiernan vezényelte, akinek számos Thomas, a gőzmozdony sztorit köszönhetünk, de a 2016-os Virslipartit is ő rendezte. A segítőtársa pedig Conrad Vernon volt most is, aki a Virsliparti mellett a Madagaszkár 3. részét, a Shrek 2. felvonását és a Szörnyek az űrlények ellen-t készítette.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here