A csempész (2018)

0
765

Clint Eastwood ismét újabb filmmel jelentkezik. Ráadásul a rendezés mellett a főszerepet is elvállalta. A csempész igaz történet alapján készült.

Film adatlap

A csempész
A csempész – poszter
 • Magyar cím: A csempész
 • Eredeti cím: The Mule
 • Műfaj: Krimi, Dráma, Thriller
 • Szereplők: Bradley Cooper, Clint Eastwood, Noel Gugliemi, Manny Montana, Taissa Farmiga, Michael Peña, Andy Garcia, Laurence Fishburne, Dianne Wiest, Alison Eastwood, Clifton Collins Jr., Jill Flint, Robert LaSardo, Ignacio Serricchio, Richard Herd
 • Rendező: Clint Eastwood
 • Forgatókönyvíró: Nick Schenk
 • Amerikai bemutató: 2018. december 14.
 • Magyar premier: 2019. január 10.
 • Filmstúdió: Warner Bros
 • Forgalmazó: InterCom
 • IMDb adatlap: The Mule
 • [ratings]

Tartalom

Earl (Clint Eastwood) nincs a legjobban. Az a helyzet, hogy már elmúlt 80, onnantól pedig már pláne nem sétagalopp az élet. Persze, ha lenne pénze, szerető családja, akkor lehet más lenne az egész. De nincs. Se pénz, se család – ráadásul egy csődeljárás is folyik a férfi ellen. Nesze neked, Earl!

Nem is csoda, hogy amikor munkát ajánlanak neki, akkor vállalja azt. Nem is tűnik annyira ördöngösnek a dolog. Vezetnie kell, ami nem vészes, persze más kérdés, hogy a munkaadó a mexikói kartell és Earl-nek drogot kell csempésznie. Viszont az első fuvar sikerül – Earl ugyanis gyanún felül áll, senki nem gondolná róla, hogy drogfutár. Ráadásul az első munkát újabb és újabb feladatok követik, az üzlet pedig beindul…

A kábítószer-elleni osztály egyik zsernyákja, Colin Bates (Bradley Cooper) azonban szagot fog. Feltűnik neki, hogy új szállító került a rendszerbe és a férfi nyomába ered. Earl viszont csak az életét szeretné rendbe hozni, mielőtt vagy a zsaruk vagy a kartell lecsapna rá.

Képek

Előzetesek

Hírek és érdekességek

Clint Eastwood legújabb filmje valós eseményeket dolgoz fel. Talán néhány évvel ezelőttről ismerős a sztori. Leo Sharpot 2011-ben kapta el a DEA különleges ügynöke Jeff Moore. Sharp 87 évesen volt drogfutás. A sztori a New York Times-ban is nagycikket kapott, Sam Dolnick dolgozta fel a témát. Ennek a cikknek a jogait vásárolta meg 2014-ben az Imperative Entertainment. A forgatókönyvet aztán Nick Schenk készítette el, aki a Gran Torino esetében már dolgozott együtt Clint Eastwooddal.

Apropó Gran Torino. Az a 2008-as film volt a legutóbbi, ahol Clint Eastwood rendezőként és főszereplőként is ott volt egyazon filmben. Mondjuk a legutóbbi szerepéig nem kell ennyit visszaugrani az időben. 2013-ban Az utolsó csavarban láthattuk a vásznon legutóbb a színészt.

Igaz a rendezésre első körben Ruben Fleischer volt a kiszemelt, de ő mégsem tudta vállalni a feladatot. A forgatások viszonylag gyorsan zajlottak, hiszen a stáb 2018 júniusának elején látott munkához. Tavaly decemberben pedig a tengerentúlon már megvolt a premier.

A csempész Clint Eastwood és Bradley Cooper második közös filmje. Legutóbb az Amerikai mesterlövész kapcsán dolgoztak együtt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here